Szüksége van a vállalkozásomnak egy külön Facebook oldalra?

2017 júniusában az aktív Facebook felhasználók száma meghaladta a 2 milliárd főt. Ez pedig azt jelenti, hogy az egész világ egy nagyon jelentős része jelen van az említett közösségi platformon.

Lehet gyűlölni vagy imádni a Facebookot, az azonban bizonyos, hogy ez a 2 milliárd felhasználó okot adhat arra, hogy egy vállalkozó potenciális marketing lehetőséget lásson egy Facebook oldal létrehozásában.

Csak gondolj bele: otthon ülve érhetsz el a vállalkozásod számára releváns embereket a világ bármely pontján. Kell ennél több? Valójában erre még a televíziós reklámok sem képesek.

Miért nem elég a személyes profil a cégem reklámozására?

Felmerülhet a kérdés, hogy miért szükséges külön üzleti oldalt létrehozni a vállalkozásodnak a Facebookon? Logikusnak tűnne ugyanis, hogy a személyes profiloddal futtatott vállalkozásod sokkal emberibb, közvetlenebb, elérhetőbbnek látszó hatást keltene az ismerősök szemében.

A probléma azonban éppen ezzel van. Ugyanis vélhetően te nem az ismerőseid körében szeretnéd reklámozni a vállalkozásodat. Ahhoz pedig, hogy hirdetést tudj létrehozni Zuckerberg szociális hálózatán, kell az üzleti oldal. Magánszemélyek nem hirdethetnek, csak apróhirdetést adhatnak fel a Marketplace-en.

Továbbá érdemes elkülöníteni az üzleti ügyfeleidet a Facebook ismerőseidtől, ugyanis például a hírfolyamodra posztolt nyaralási képeid nem feltétlenül érdeklik a gazdasági partnereidet.

Ez visszafelé is igaz lehet: a közösségi oldalon lévő barátaid nem valószínű, hogy egész nap a céges híreidet szeretnék olvasgatni, ők rád kíváncsiak.

Személyes és üzleti profil

Noha a bölcsek köve nincs nálam e tekintetben, de talán a legoptimálisabban akkor döntesz, ha személyes és üzleti oldalt is létrehozol a közösségi média felületén. A két profil között pedig legyen némi átmenet!

Üzlettársaidnál jól veheti ki magát, ha egy-egy poszt erejéig betekintést nyerhetnek a személyes környezetedbe, és barátaidat is tájékoztathatod néha-néha arról, hogy éppen milyen munkát végzel.

A hangsúly a mértékletességen legyen!

Végül pedig egy utolsó érv a vállalkozásod népszerűsítését illetően, mely az üzleti profil oldalára billenti a mérleg serpenyőjét a személyes fiókkal szemben. Magánszemélyként mindösszesen 5000 ismerősöd lehet a Facebookon.

Ez elsőre talán nagy számnak tűnhet, de ahogy nőni fog a vállalkozásod, mind több és több új emberrel szeretnéd majd tudatni, hogy a piacon vagy.

Ha pedig ebből az 5000 emberből levonod az összes ismerősödet, és figyelembe veszed, hogy a Facebook nem mutat meg minden bejegyzést mindenkinek, akkor ez a mennyiség már nem is tűnik olyan égbekiáltónak.

Közösségi Marketing Tippek

About the Author: Pazona Károly-Zsolt

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?